ТЕХНИЧЕСКА ПОДГОТОВКА И ПРОИЗВОДСТВО

CAMWorks за Solid Edge

 
CAMWorks за Solid Edge е първата CAM система, която е напълно интегрирана в Solid Edge. Това е единствения CAM софтуер в този клас на пазара, която използва Синхронна Технология и осигурява на потребителите с безпрецедентни ползи, като:

 • Намаляване на времето за програмиране от часове до минути, с помощта на автоматично разпознаване на фичъри и механична обработка, базирана на знания
 • Способност да се запазват и стандартизират най-добрите производствени програми, чрез автоматичното разпознаване на фичъри и присвояване на подходящите стратегии за механична обработка с помощта на патентована Технологична База Данни
 • Ниска цена на притежание и лекота на използване с минимална нужда от обучение
 • Намалено време за подготовка на CNC програмата, чрез автоматична регенерация на инструменталните пътища при промени в CAD модела
 • Намалени машинни времена с ултрависоко производителни инструментални пътища.

CW process SE


Заредете подробно описание на CAMWorks за Solid Edge тук ...

Това, което разграничава CAMWorks от повечето други CAM системи за NC програмиране, е способността му да „улавя" знанията за производствените процеси на клиентите по начини, по които лесно могат да бъдат повторно използвани. Това улавяне на знания дава възможност на клиентите непрекъснато да усъвършенстват своите процеси за механична обработка, като по този начин подобряват качеството на продуктите и намаляват разходите.

CAMWorks1


CAMWorks за Solid Edge позволява на програмистите да отворят файл на детайл в директно в Solid Edge и да започнат незабавно генериране на програма за цифрово програмно управление на инструмента. Когато бъде завършена, програмата за механична обработка, вкл. инструменти, пътища на инструмента, режими и офсети наред с друга CAM информация се съхраняват във файла на детайла в Solid Edge.


Заредете подробно описание на CAMWorks за Solid Edge от тук ... 

CAMWorks за Solid Edge включва следните специализирани модули:

 • CAMWorks2.5 Axis Milling / 2.5 осово фрезоване с индексиране на 4/5 ос
 • 3 Axis Milling / 3 осово фрезоване
 • Multi Axis Milling / Многоосово фрезоване
 • CAMWorks VoluMill / Обемно отнемане на материала
 • Turning / Струговане
 • Mill Turn /Струго-фрезови операции
 • Wire EDM / Нишкова ерозия
 • Машинна симулация от G-кода 


Механична обработка, базирана на технологичните знания

CAMWorks използва два ключови технологии за улавяне на знанията за процесите на обработка. Първият от тях е способността да разпознава повече от 20 производствени операции (фючъри), за разлика от тези в CAD системи като SolidWorks и Solid Edge. Втората технология за улавяне на знанията е вградената в CAMWorks Технологична База Данни, която съдържа операционната технология за обработка на различните видове производствени фючъри. 

CAMWorks-machinable-features 1
Технологичната база данни позволява режимите (подаванията и оборотите) за механична обработка върху различни типове машини да бъдат асоциирани с материали с различна здравина и твърдост, като мека стомана, инструментална стомана, както и различни видове алуминий. Повечето от информацията в технологичната база данни на CAMWorks може да бъде въведена или променяна от диалогови кутии с параметрични полета или падащи менюта. Няма нужда да се пишат скриптове или да се дефинират таблици с данни. Производителят се е погрижил за всичко това. За машини центри с инструментални магазини, създаване на технологична база данни може да даде най-голямата стойност на CAMWorks инвестицията.

Еднозначното определяне на всички правилни операционни процеси и осигуряването на правилните стратегии за всеки отделен инструмент за последващата механична обработка може да изисква значителна първоначална известия във време, персонал и консултации. Разходите за тези инвестиции обаче, могат да бъдат лесно компенсирани от бъдещите икономии на време и труд, от подобряване на качеството, както и спестеното машинно време, които се натрупват от практиката на непрекъснато усъвършенстване. За щастие, клиентите не са длъжни да създадат цялата техническа база данни от нулата, за да започне подобряване на производителността с CAMWorks.

Машинна симулация от G-кода 

maxresdefault


CAMWorks ползвa най-модерните технологии за да осигури точна симулация на работата на виртуална машина на база ISO програма (G-code). Докато други CAM софтуери ползват данните от вътрешното представяне на траекторията (APT-CL) за машинната симулация, CAMWorks Virtual Machine ползва крайната ISO програма (G-code) за да гарантира прецизност и точност.

Заредете подробно описание на CAMWorks за Solid Edge от тук ... 

Технология за откриване и премахване на всички колизии предлага възможност чрез проверка на точността на ISO програмата (G-code) и избягване на колизии на машината и програмни грешки, водещо до редуциране на отпадъците и повишаване на качеството. 

CAMWorks включва пълна поддръжка на комплексни многофункционални машини и струго-фрезови машини, включително 4-осови с два шпиндела, дву шпинделни стругове, както и много осови струго-фрезови машини с фрезови глави, заден шпиндел и долен супорт. Synchronized Simultaneous Machining поддържа симулация на множество канали чрез ползване на кодове за време. Чрез CAMWorks Sync Manager се синхронизират предвидените обработки и след това се симулира крайния G-код.

Готов за производството от самото начало


1D

CAMWorks за Solid Edge идва с богат набор от процеси, още с изваждането от кутията. Тези процеси могат да бъдат променяни от програмистите на CNC машини, докато се използват и запазват като нови производствени стратегии в хода на нормалната работа. Така подобрения на технологичната база данни могат да се правят постепенно и непрекъснато с течение на времето. Така възможността да се съчетаят производствените функции с предварително определени операции позволява на програмистите да генерират NC код много по-бързо, отколкото с по-конвенционални CAM системи. Вместо да се посочва всеки път инструмент поотделно, CAMWorks позволява цялостни операции като грубо и чисто да бъдат приложени само в една стъпка.

С CAMWorks, новите работници са длъжни да се научат само кои видове технологични операции следва да се прилагат към тези видове геометрия, която не се разпознава от CAMWorks автоматично. С използване на правилните функции за съответния фичър, добрите практики на механична обработка се постигат автоматично.

Заредете подробно описание на CAMWorks за Solid Edge от тук ...  


spacecad_logo_2017.png
© 2019 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.