Блог

всички публикации

Solid Edge - години пред конкурентите

maxresdefault 8

Solid Edge предлага повече от всяко друго CAD/CAM/CAE решение в средния клас днес на пазара:

 • Директна работа с наследени SOLIDWORKS модели, асемблирани възли и чертежи!
 • Нов специализиран модул от Mentor Graphics за мулти физични симулации от висок клас
 • Нов специализиран модул от Mentor Graphics за проектиране на печатни платки
 • Нов специализиран модул от Mentor Graphics за проектиране на електрически системи
 • Разширен модул за проектиране на химическа инфраструктура
 • Разширен модул за адитивно 3D моделиране и производство с 3D печат
 • Нов модул за управление на изискванията
 • Най-добрият CAM в индустрията на разположение на Solid Edge потребителите
 • Оптимизирано конструиране с поглед към цената
 • Solid Edge портал за гладка и безпроблемна комуникация
 •  Директна работа с нативни CAD данни на конурентни продукти
 • И още ...

Заредете тестова лицензия на Solid Edge за 45 дни от тази връзка ...

Потърсете ни след това, за да Ви помогнем да инсталирате продукта, и да започнете бързо да създавате своите инженерни проекти с него, без загуба на време и нерви!

Solid Edge . Конструиране от ново поколение!

Solid Edge 2019 добавя най-добрите в световен мащаб технологии за проектиране на електрически и печатни платки (PCB), нови възможности за управление на изисквания, напълно интегриран симулационен анализ, най-новите, доказани в последните 30 години CAM инструменти за производство с конвенционални CNC машини, поддръжка на адитивни производствени процеси с 3D принтери, и  безплатно, сигурно сътрудничество в облака.

 

 

Solid Edge 2019 осигурява средства за разработка на продукти от следващо поколение за днешните инженери. Най-добър в своя клас за проектиране на електрически инсталации и печатни платки. С напълно интегриран симулационен и с най-новите CAM инструменти за традиционно и адитивно производство. Нови възможности за управление на изискванията. И безплатно, сигурно сътрудничество в облака.

 Механичен дизайн от следващо поколение - днес. 

 


Новите възможности при конвергентното моделиране позволяват на инженерите да включат модели, описани с полигонални мрежи в своя работен процес, създавайки реални проекти, а не само вдъхновяващи форми. Новите производствени функции поддържат фрезоване, леене или формоване, в допълнение към 3D печата, всички оптимизирани според изискванията за тегло и здравина. Новият модул за изчисляване на себестойност поддържа развитието на продуктите в рамките на планираните бюджети.

Проектиране на електрически/електронни PCB системи

 

 

 

Най-добрите инструменти за електрически дизайн се присъединят към семейството на Solid Edge. Solid Edge Wiring Design предлага проектиране на кабели и симулационни инструменти за бързо създаване и проверка на електрическите системи. Solid Edge Harness позволява бързo и интуитивно проектиране на електронни табла и кабелни снопове с автоматизиран избор на детайли, проверка на дизайна и генериране на производствени отчети. Solid Edge PCB Design осигурява схематично проектиране и оформление на печатни платки, включително маршрутизиране на снопове, йерархично 2D / 3D планиране и сътрудничество между ECAD и MCAD. Електрическото маршрутизиране в Solid Edge ефективно създава, управлява и организира проводници, кабели и връзки.

Висок клас CAM за производството. Нов мощен CAM модул за традиционни и адитивни процеси!!!

 

 

Дайте живот на идеите си,  в пълен цвят. Представяме Solid Edge CAM Pro - доказана, много гъвкава CAM система от висок клас, използваща най-новата технология за механична обработка за ефективно програмиране на вашите CNC машинни - от просто NC програмиране до високоскоростна и много осева обработка. С поддръжка на асоциативни пътеки на инструменти и бърза автоматична актуализация при промяна на геометрията, Solid Edge поддържа и автоматична подготовка за печат директно към вашия 3D принтер, така че можете да направите вашите идеи реалност.

Разширени FEM/FEA и CFD симулацииСега валидирането на комплексни проекти става по-лесно!

 

 

В допълнение към наличните NASTRAN симулационни инструменти, сега Solid Edge 2019 предлага подобрена структурна и термична симулация, включително преходни процеси на топло-пренасяне. Анализът с историята във времето дава възможност за симулиране на топлинната и охлаждащата ефективност. Свободната симулация на повърхностния поток, осветлението и радиационните възможности позволяват прецизен цифров анализ "какво ако".

Модулно проектиране на тръбопроводи и инсталации за химическо оборудване

 

 

Решенията на Solid Edge включват поддръжка за създаване на P & ID, свързани 3D тръбопроводи и изход Isogen, което гарантира, че вашите продукти са проектирани правилно - от първия път, и всеки път. Solid Edge P & ID Design предоставя 2D диаграма и символна поддръжка за създаването на P & ID, поддържащи стандартите ANSI / ISA, DIN и EN ISO, за да отговарят на строгите изисквания за управление. Solid Edge Piping Design осигурява автоматизиран 3D тръбен дизайн с изчерпателни 3D частни библиотеки и напълно автоматизиран изометричен чертожен изход за дизайн на завода. Това решение включва напълно автоматизиран изометричен изход на чертежа чрез PCF формат, използвайки интегрирана функционалност на ISOGEN®. 

Разширени технически публикации. Ясна комуникация. По-добро сътрудничество

Със Solid Edge 2019, Вие може по-бързо да създавате и публикувате интерактивни цифрови документи – вкл. указания за производството, ръководства за инсталиране и инструкции за поддръжка. Наличието на асоциативна актуализация между модела и публикациите  поддържа автоматично синхронизиране на документите при промяна на дизайна на продуктите.

Управление на изискванията

 

 

Поемете контрол върху данните си, включително и върху вашите изисквания. Новата функция за управление на изискванията в Solid Edge 2019 допълва отличната вградена PDM система, и позволява управление на изискванията за спазване на стандартите за съответствие чрез пълна проследяемост на съответствията. Лесен за настройка, лек за работа,  лесен за администриране.

Solid Edge Desing for Cost. Проектирайте с поглед към цената!

 

 

Solid Edge порталНаправете своя проект в свободно сътрудничество с облака.

 

Solid Edge порталът предлага онлайн управление на CAD проекти, преглед и сътрудничество – всичко това безплатно. С достъп през браузър за преглед и анотации на CAD файлове на всяко устройство можете да работите в реално време отвсякъде. Опитайте сигурното и контролирано споделяне на проектни документи и CAD файлове! Папките за онлайн проекти ви позволяват да организирате вашите CAD файлове в облака. Всеки тип файл може да бъде качен за поддръжка на сътрудничеството по проекта и можете директно да разглеждате 3D модели и 2D чертежи в много популярни CAD формати. Мулти-CAD поддръжка означава, че можете да разглеждате файлове онлайн от всяко устройство.

Преглед на части, сглобки и чертежи на Solid Edge, както и данни в най-често срещаните 3D CAD формати, включително неутрални формати (напр. JT, Parasolid, IGES, STEP), 3D файлове с данни за печат (например STL), SolidWorks, CATIA V4 V5 V6 Pro / E, Inventor, Rhino 3D и др. Плъзнете, увеличете и завъртете, прегледайте 3D напречни сечения и покажете и скрийте компоненти или експлодирайте монтажите.

Управлявайте вашите онлайн CAD данни със сигурно, контролирано споделяне. Споделяйте проекти с доставчици и клиенти, без да се безпокоите за сигурността на данните си. Можете да изберете конкретни проекти, които да се споделят с други потребители. Можете също да посочите правата, които всеки потребител трябва да преглежда и изтегля проекта. Потребителите се уведомяват по имейл за възможностите си за достъп до проект с пряка връзка към проекта в портала за сътрудничество.

Solid Edge PDM (data management)

 

Използвайки включеният в цената Solid Edge PDM, Вие можете да извършвате мигновени търсения, да правите ревизии и да управлявате проектните документи, без да използвате база данни. Внедряването на инструментите за управление на данните в началото на внедряването на Solid Edge може да предотврати много проблеми в бъдеще. Предоставените инструменти са предназначени да улеснят приемането на стандарти, намирането на части, управлението на промените в дизайна, предотвратяването на дублиращи се модели и предотвратяването на счупените връзки в монтажните възли. Инструментите за управление на данни също така позволяват контролиране на достъпа до компоненти, които са в процес на преглед или пуснати за производство.

Един от инструментите за управление на данни, Design Manager, ви помага ефективно да клонирате дизайна, за да изградите еднократни дизайни и да управлявате обширни промени в съществуващите дизайни. Управлението на данни на Solid Edge може да се използва за управление на файлове на локална работна станция от един потребител или на централно споделено местоположение за един или повече потребители. Можете да създавате резервни копия, да споделяте с определени потребители и да синхронизирате софтуера Solid Edge с помощта на софтуер за споделяне на файлове, като например Dropbox и OneDrive. Например, когато работите с екип с разпределен дизайн, можете да използвате дизайнерския мениджър, за да копирате файловете Solid Edge за цял проект в Dropbox.

Solid Edge работи в тясно сътрудничество с услугите за репликация на файлове, като осигурява заключващ механизъм, който не позволява на много потребители да редактират един и същ компонент. За информация относно заключването на файлове, споделени в облака, вижте темата за помощ, раздела Управление, диалоговия прозорец "Опции за Solid Edge".


Вземете Solid Edge безплатно