Блог

всички публикации

Siemens Solid Edge CAM pro е тук!

Siemens има удоволствието да обяви Solid Edge CAM Pro! 

Capture

По-рано известeн като CAM Express, Solid Edge CAM Pro е идеалният CAM  спътник на Solid Edge. Solid Edge CAM Pro е изграден върху мощната платформа на NX CAM, така че има над 30 години успешно развитие и използване от клиенти по целия свят. 

Да отговорим на въпроса за Solid Edge CAM Pro: "Защо името се променя?" Повече от 10 години продавахме продукта като CAM Express. Проектиран като CAD-неутрална CAM система, която може да импортира модели и сглобки в почти всеки CAD формат, CAM Express направи страхотна работа за потребителите. Но наскоро започнахме да изграждаме ново, мощно портфолио на Solid Edge, за да задоволим нуждите на нашите клиенти. Поради това фокусиране върху портфолиото, решихме, че е естествено решение да приведем нашия продукт CAM в съответствие с името. "Solid Edge CAM" е естествен избор за името и "Pro" заради изумителните възможности на продукта.

 

Какво може да направи Solid Edge CAM Pro? Има CAM системи, които правят едно нещо изключително добре. Но трябва да направите нещо друго? Много лошо... Solid Edge CAM Pro може да направи почти ВСИЧКО: обработка по 2,5 оси, 3-осева механична обработка, 5-осева механична обработка, обработка по 3 + 2 оси, струговане, струго-фрезови операции, дори Wire EDM. Има и много дуги инструменти в комплекта! 

Искате да направите механична обработка, базирана на фючъри? Да, в момента Solid Edge CAM Pro предлага една от най-модерните FBM системи на пазара. Искате да персонализирате и автоматизирате интерфейса? Да, това е чудесен начин за увеличаване на производителността.

Вижте повече за CAM Pro на страниците на SIEMENS NX CAM тук ...

Информация за производство на продукта в 3D модела (PMI)
PMI е набор информация за размерите, отклоненията и друга производствена информация, която се прилага към геометричния модел. Традиционният метод за това е те да се поставят върху чертежа за производство. Като инженер в производството имам два проблема с този подход:

 • Трябва даползвам външен документ, за да получа основна информация (забавя ме)
 • Мога да допусна грешки при получаването на тази информация, прехвърлена от чертежа към моите производствени процеси (намалена точност).

Solid Edge прехвърля PMI данните до CAM чрез JT файлов формат, сега същите възможности са налични и чрез PLMXML трансфер.

Mеханична обработка на фичъри (Feature Based Machining/FBM)

 

SYEsBdF

 

FBM е чудесно средство в инструментариума CAM Pro на Solid Edge. Ако създавате NC програми за призматична геометрия, можете да се възползвате от скоростта, с която FBM може да създаде инструменталните пътища. Ново в тази версия е възможността да използвате повторно съществуваща операция, зададена като ваш шаблон. Ето как работи - създадохте набор от операции за някои призматични геометрии (разпробиване на отвори или фрезоване на прави странични джобове, например). Сега можете да изберете този набор от операции като ваш шаблон. Изберете новата геометрия и FBM ще създаде нови операции за новата геометрия въз основа на вашия доказан набор от операции. Няма нужда да редактирате познавателния механизъм на FBM.

Непрекъснато завъртане по оста B

Тъй като Solid Edge CAM Pro всъщност е продукт на ниво Pro, имаме клиенти, които го използват, за да създават NC програми за своите комплексни машинни центри с B-Axis. Тази нова функция позволява на тези хора да обработват по контури 2D профил с режещ инструмент (подобно на това, което конурното профилиране по 5-оси може да направи при фрезоване).

Други нови функции

 • Диалогови прозорци в стил Explorer,
 • Многофункционални възможности за стругове,
 • Параметрични държачи на инструмента за завъртане,
 • Добавена цветна поддръжка при симулация на машинни обработки
 • Подобрения в времето за обработка при изчисляване на сложни операции по обработка.

"Каква е лекотата на използване?" Предишният параграф относно възможностите може да ви накара да мислите, че Solid Edge CAM Pro е труден за използване. Не, това не е вярно. Всъщност след последните 2-3 версии лекотата на използване се е увеличила значително. Как? Ето няколко примера:

 • 15 вградени урока за бързо навлизане на нови потребители "на скорост"
 • Диалозите имат изскачащи графики, които ви помагат да разберете коя опция да изберете
 • Визуализиране на зоната на рязане е достъпна за повечето типове операци
 • Command finder ви позволява да въведете команда и след това Solid Edge CAM Pro ви води директно към нея

 Как се конфигурира?

Продуктът може да бъде закупен като самостоятелно приложение или в комбинация с Solid Edge (най-добрият CAD-и-CAM пакет на пазара днес, IMO). Отделно, тези пакети не само пестят пари, но и дават две места на производителност - конструкторският инженер може да използва CAD, докато CAM инженерът използва CAM - ние не ви обвързваме както някои други доставчици на софтуер!

Вижте повече за CAM Pro на страниците на SIEMENS NX CAM тук ...


Заредете безплатно