СИСТЕМЕН ИНЖЕНЕРИНГ И ПРОЦЕСИ

Стандартни библиотеки

Solid Edge Standard Parts дава лек достъп до стандартните библиотеки, така че конструкторите могат бързо и лесно да намират правилните детайли и без усилия да ги позиционират в асемблирания 3D модел на Solid Edge в съответствие с фирмения стандарт.

Със всяко копие на Solid Edge потребителят получава „магьосник" за стандартни компоненти заедно с основен набор от тях. Конструкторите използват „магьосника", за да „размножат" необходимите им компоненти по желаните от тях стандарти и размерни линии. Това може да стане еднократно или по всяко време, по време на работа на конструктора. Веднъж дефинирани, всички стандартни компоненти богат да бъдат бързо намерени и помествани от същия „магьосник".

Ускоряване на процеса на асемблиране с детайли от безплатни каталози

За да помогне на конструкторите да ускорят проектирането на асемблирани възли, Solid Edge ST предоставя достъп за зареждане на компоненти от каталозите с OEM стандартни компоненти на CADENAS (вход за преглед от тук ...)

Този on-line портал прeдлага стотици каталози от детайли на производители на оригинална екипировка (OEM) от цял свят, включително клапани, u-връзки и задвижвания – всички в Solid Edge файлов формат. Тези каталози допълват съществуващите в Solid Edge библиотеки, които включват крепежи като гайки, болтове и други стандартни крепежни елементи.

Solid Edge Machinery и Piping Libraries

В допълнение на основните стандартни компоненти, доставяни в Solid Edge, потребителят може да работи със специализирани библиотеки, доставяни допълнително по негово желание:

  • Solid Edge Machinery Library предлага хиляди компоненти, които поддържат нарастващ брой индустриални стандарти (ANSI, DIN, ISO, AFBMA, AISC, UNI, JIS, GB).
  • Solid Edge Piping Library съдържа широк набор от стандартни фитинги, вкл. колена, тройници, ъгли, т-връзки, обрани връзки и други, както и важни компоненти като фланци, обединители и пломби. Фитингите са налични в съответните за стандарта присъединителни обработки в техните краища – вкл. резбонарязване, заваряване, огъване и вмъкване.

Всички тези библиотеки помагат да се гарантира, че всички закупени и стандартни компоненти съответстват на инженерните и търговските изисквания за по-добра унификация и стандартизация с цел намаляване на себестойността на продукта.


Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.