КОНСТРУИРАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ

Кинематична симулация

Motion simulation - кинематичен анализ и визуализация на движенията

Кинематична симулация и оптимизация на модела дава възможност за симулиране поведението на множество задвижващи мотори и предавателни механизми с пълна анимация на движението и динамична проверка за колизии, обхват, скорости, моменти, ускорения, вибрации и други. Solid Edge предлага специализиран инструмент - Goal Seeker за оптимизация на кинематични схеми за постигане на целеви параметри и характеристики. Този инструмент позволява изпълнението на сценарии от типа "какво ако ..." чрез изчисление на желани крайни стойности в инженерни изчисления чрез дефиниране на критични параметри и вариране на останалите характеристики до постигане на желаните резултати. Ключът тук е във варирането на другите характеристики. Goal Seeking инструментът премахва нуждата от тежка работа за итеративни изчисления и бързо генерира желаните параметри за постигане на целта.

Вграденият модул за за кинематична симулация позволява конструирането на прецизно оптимизирани кинематични модели, гарантиращи гладка и безпроблемна работа в реални физически условия. Стандартно, в Solid Edge ST е включен Simply Motion - модул за базова кинематична симулация. За напреднали потребители с комплексни кинематични задачи, Solid Edge ST предлага два специализирани допълващи модула - Solid Edge Motion и Solid Edge Motion Professional. Интегриран директно в интерфейса на Solid Edge и с плаваща лицензия, Solid Edge Motion Professional позволява кинематична симулация, анимация и инженерен анализ на комплексни асемблирани модели в Solid Edge. Наследявайки директно зададените връзки и ограничения между отделните компоненти в асемблирания модел, Dynamic Designer Motion Professional позволява решаването на всички инженерни задачи, свързани с движение и породените от това въздействия. Приложения на Solid Edge Motion Professional включват решаване на широк кръг задачи:

 • Оразмеряване на двигатели и задвижвания
 • Определяне на консумираната мощност
 • Определяне на граничните състояния за последваш FEM/FEA анализ
 • Предсказване на сили на триене в сглобката
 • Предаване и прехвърляне на сили между компонентите
 • Определяне на твърдост на пружини и демпфери
 • Анализ на механичните взаимодействия в хидравлични задвижвания
 • Симулация за намаляване на вибрациите чрез идентифициране на причините
 • Симулация и анализи на нестабилни и не балансирани състояния на машината
 • Изследване на натоварванията в лагери
 • Комбинирани въздействия и други

Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.