Новини

всички новини

“Spring of Things” посреща предизивкателствата на дизайна със “Solid Edge for STARTUP”

Spring of Things е млада компания, която подпомага бизнеса и частните лица чрез изпълнение на проекти за промишлен дизайн, транспортно и машинно проектиране в България от 2019 г. Основател и главен дизайнер е Божидар Дженев – млад и амбициозен човек, който решава да реализира творческите си идеи и избира трудния път, създавайки собствена компания. За да постигне целите си, той избра Siemens Solid Edge. Благодарение на програмата Solid Edge for STARTUP, всички негови идеи и проекти вече са реалност и имат своята търговска стойност.

Реализираният проект е поръчан от немска компания за създаване на концепция за пътнически, електрически дрон с капацитет от четирима души. Предназначението на дрона е да се използва в градска среда като форма на обществен транспорт и да свързва ключови точки на града като гари и летища, като се избягват задръстванията и в същото време се намалява трафикът на сушата и вредните емисии. „Разработеният на този етап модел е илюстративен, без все още да има техническа подготовка“, каза Божидар. Избирайки Solid Edge от SpaceCAD, Spring of Things използва холистичен подход, когато измисля идеи и взема предвид всички аспекти, които изграждат изживяването около продукта, като използваемост, ергономичност, естетика, емоции и социално въздействие.

Drone 2ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

 • Високи цени на CAD софтуера
 • Ограничения на 2D чертежите
 • Ограничения на полигоналното моделиране
 • Нужда от промени в дизайна
 • Работа с големи сглобки
 • Управление на файлове

КЛЮЧОВЕ ЗА УСПЕХА

 • Гъвкави опции за плащане
 • Предимства на NURBS моделирането
 • Лесно правене на промени в дизайна
 • По-добра работа с големи сглобки
 • Удобна обработка на файлове
 • Отлична техническа поддръжка

РЕЗУЛТАТИ

 • Намалени разходи за R&D
 • Повишена производителност
 • Повече нови клиенти

Solid Edge е портфолио от достъпен, лесен за използване софтуер, който разглежда всички аспекти на разработването на продукта. Solid Edge съчетава скоростта и простотата на директното моделиране с гъвкавостта и контрола на параметричния дизайн - със синхронна технология. Програмата Solid Edge for Startups предоставя на отговарящи на условията стартиращи фирми безплатен достъп до цялостно решение за разработка на продукти, включително CAD, CAM и CAE софтуер.

Solid Edge за Startups ви позволява да работите безплатно, за една година, с най-добрия и бързо развиващ се продукт в света. Използвайте цялото портфолио на Siemens Solid Edge за вашите нужди. Ние от SpaceCAD Ltd. се възхищаваме на хора като Божидар Дженев и с удоволствие споделяме неговия проект. Божидар Дженев потвърждава тезата, че мечтите се сбъдват, с много желание, труд и ръка за помощ!

Вземете безплатно Solid Edge за Startups за 1 година чрез регистрация тук: https://solidedge.siemens.com/en/free-software/startup/  

 


ManageEm PDM

Инженерите губят повече от 40% от времето си в търсене на информация за налични проекти, документи свързани с тях, решени конструктивни проблеми и друга важна информация.

ManageEm PDM се фокусира върху управляването и споделянето на информация и помага на инженерите да се съсредоточат върху типичните си ежедневни задачи. ManageEm PDM съкращава времето за търсене на информация и повторно извършване на дадена задача с до 50%.
ManageEm премахва черната кутия от Вашия инженерен процес. ManageEm Ви дава ясна представа за Вашите инженерни ресурси, определя отговорностите и Ви позволява да следите прогреса на иновациите.
ManageEm дава пълна свобода да структурирате проекти си съобразно най-добрите практики. ManageEm винаги Ви предоставя всички документи и информация на една ръка разстояние. ManageEm има отворена структура, която ви дава възможност да организирате проектите, както предпочитате. ManageEm съчетава сигурност на документите, гъвкавост и ефективност на тяхното управление.
 

Запишете се за участие в нашия уебиминар и научете, как да повишите ефективността на Вашите процеси, да имате лек за инсталиране и работа, с интуитивен интерфейс, надежден за съхранение на проектите и продуктовите данни, PDM. Уебинарът е посветен на работа в управлявана инженерна среда с ManageEm и Solid Edge

Датата на провеждане е 05.11.2015год., четвъртък, 14.00 часа. След като Вашата заявка за участие в Уебинара бъде приета, на Вашия имейл адрес ще получите писмо с инструкции за свързване и уникален линк към Уебинара.

 Ние ще Ви демонстрираме:

 • автоматизиран работен поток за ревизии в контекста на цялата конструктивна документация
 • последователен работен поток за управление на вариантите и новите изделия
 • генериране и пакетен печат на обновена чертожна документация

images 1


Solid Edge позволява бързо проектиране на продукти, на база конфигуриращи правила и електронни таблици. Възможността за чертожни шаблони автоматизира процеса на създаване на чертежи за производството. Чертожният шаблон позволява автоматично изчертаване при значителна промяна на дизайна, чрез предварително дефинирани правила за чертане на продуктовата група. Уникалната Синхронна Технология в Solid Edge позволява несравнима производителност и гъвкавост при редактиране, надхвърляща многократно възможностите на конкурентите -  дори и върху техните собствени модели!