Новини

всички новини

Siemens помага на НАСА да навлезе в нова ера на космическите изследвания

nasa1

На съвместна пресконференция директорът на НАСА Дъг Маккъсчън и главният изпълнителен директор на сектор Индустрия в Siemens Зигфрид Русвурм обсъдиха старта на нова ера на космически изследвания и важната роля, която инженерите на НАСА и софтуерната технология на Siemens играят в осъществяването й. На 5 август са очаква кацането на роувъра “Curiosity” на Марс, който е проектиран от Jet Propulsion Laboratory (JPL) на НАСА и използващ софтуер на Siemens. Двете компании посочиха свръх технологичния апарат като пример за това как модерен софтуер може да се използва за повишаване на конкурентоспособността в космическата индустрия. Извършваната в момента трансформация на НАСА включва публично-частни партньорства и постоянния стремеж за увеличаване на производителността и намаляване на времето за разработка.

nasa2„Curiosity’’ е най-високотехнологичният изследователски роувър, изпращан до Марс, и чрез него ще научим още повече за Червената планета”, разказа Маккъсчън, директор на програмата на НАСА за изследване на Марс. Невероятният екип от учени и инженери към JPL на НАСА използва най-новите софтуерни технологии за проектиране на тежащият близо 1 тон ‘’Curiosity’’ който да издържа на екстремните условия при изстрелването, навлизането в атмосферата и приземяването на повърхността на Марс. JPL използва софтуер на Siemens за управление на жизнения цикъл на продукта (Product Lifecycle Management - PLM) през целия процес на проектиране за дигитален дизайн, симулация и монтаж на ‘’Curiosity’’ преди изграждането на физически прототипи на изследователския роувър. Софтуерът гарантира, че всички компоненти ще са съвместими и ще работят в синхрон и ще издържат на условията на околната среда, на които мисията ще ги подложи. „В Siemens се гордеем с партньорството ни с НАСА и с ролята, която нашата технология играе в осъществяването на такива амбициозни и изключителни мисии”, сподели Зигфрид Русвурм, член на борда на директорите на Siemens и главен изпълнителен директор на сектор Индустрия.

Общите приходи от всички технологии на Siemens в космическата индустрия са в размер на стотици милиони евро. Русвурм подчерта съществената роля на проектиране и производство на разходно-ефективни продукти в производството на самолети: „С нашата уникална комбинация от софтуер за управление на жизнения цикъл на продукта (PLM) и технологии за автоматизация ние не само намаляваме времето за пускане на пазара с 50%, но също спестяваме ресурси и разходи за енергия.’’ Софтуерът на Siemens PLM се използва от повече от 70000 клиенти по целия свят в космическата промишленост, автомобилостроенето, електрониката и други индустрии.