ТЕХНИЧЕСКА ПОДГОТОВКА И ПРОИЗВОДСТВО

3D инструкции за цеха

 

 

В традиционна CAD система, базирана на фючъри и история, сте принудени да оразмерявате профили, ако искате да имате контрол над получения 3D модел. По този начин, ако не зададете съответните размери в момента на създаване, в крайна сметка ще се налага да се връщате за да редактирате профила на съответния фючър винаги, когато искате да направите необходими промени. Тъй като фючърите са зависими един от друг в системата, базирана на история, може да се достигне до детайл, който не може да бъде преизчислен след прилагане на новите размери. Това е деликатен процес и потребителят трябва да бъде много добре запознат с реда на създаване на построенията в модела. 

Solid Edge  PMI

За разлика от този подход, Solid Edge със Синхронна Технология позволява да прилагате оразмеряване за нуждите на производството (PMI) директно към модела в който и да е момент, когато желаете. Разбира се, че ако по време на дефиниране на профил има въведени дименсии, те автоматично стават PMI размери, когато се създава 3D геометрия от този профил. След като вече веднъж е приложена дименсия към участък в модела, нейната стойност може да бъде променяна с лекота по всяко време. Това дава на потребителя много голям контрол за промяна на всяка отделна част от модела. Промените в геометрията се извършват моментално без да променяте останалите геометрични области на модела, тъй като няма зависимост между фючъри. Ако Вие трябва да промените някаква критична дистанция, запазвайки определени размери едновременно с това, Вие можете да "заключите" съответните дименсии, когато е необходимо. Наред с това е възможно да дефинирате взаимоотношения на PMI размери чрез формули, за да автоматизирате процеса на проектиране с външни програми като Excel или Visual basic.

Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.