ТЕХНИЧЕСКА ПОДГОТОВКА И ПРОИЗВОДСТВО

3D ръководства и каталози директно от Solid Edge

В партньорство с Quadrispace, Solid Edge предлага леко за работа, високо производително решение за генериране на технически каталози, ръководства за потребителите и сервизна документация - директно от 3D файловете на проекта!  Продуктите на QuadriSpace и свързаните с тях облачни услуги, позволяват на фирмите бързо да:

  • Създават технически документи за инструкции, каталози и материали за обучение, директно от тяхната CAD система
  • Публикуват високо информативни технически документи и да дистрибутират електронно съдържание
  • Разпространяват съдържание он-лайн и да си сътрудничат, използвайки 3D в облака


Pages3D

Pages3D, водещ продукт на QuadriSpace е насочен към създаване на много странични документи от 3D CAD файлове, чрез патентована технология. Pages3D позволява вмъкването на 3D CAD данни в документа, позволявайки създаването на работни инструкции, илюстрирани каталози за резервни части и ръководства за потребителя. За интерактивни документи, Pages3D документите могат да бъдат публикувани в 3D PDF или да бъдат споделени с помощта на Reader3D. Интерактивните документи използват олекотени 3D данни, което прави ограничава възможността получателя на QuadriSpace документи да получи достъп до оригиналните 3D CAD файлове, защитавайки авторския замисъл и интелектуалната собственост на развойния екип. Последните версии на продукта вече са налични за компютри с 64 битова операционна система, позволявайки на потребителите да работят с големи 3D CAD файлове. В допълнение, последната версия на продукта добавя поддръжка на модели от Solid Edge, SolidWorks, Autodesk Inventor, Creo, Pro/E, Rhino, SketchUp, DWF, STEP, IGES.

 qs1


Publisher3D

Publisher3D позволява 3D модели да бъдат използвани за създаване на постъпкови инструкции, интерактивни каталози с резервни части, както и готови за използване документи с техническо съдържание. Publisher3D помага на създателите на документи, като им предоставя допълнителна информация като описателен текст, илюстрирани 3D изгледи, поредици от процедури, разширени изгледи с изнесени обозначения, както и потребителски списъци от резервни части. Publisher3D позволява на потребителите да създават стандартни изходни данни като изображения, филми, PDF документи и др. В допълнение, разширено 3D съдържание може да бъде директно публикувано към облачната услуга Share3D™ , за интерактивно гледане и сътрудничество.

2564ce0cca250a0e79147c150272e65611cd 2humidifier draft 2 large 540x375


Облачна услуга за публикуване

Share3D на QuadriSpace's е нова услуга в облака за дистрибуция и сътрудничество с нативни приложения за потребители с iPad, iPhone и PC. С 3D базирано съдържание, а не просто модели, използването на 3D в облака се простира отвъд понятието за използване на инженерна документация. Share3D предлага безплатен сервизен план, който позволява потребители да си сътрудничат по до 3 проекта. Можете да създадете нов акаунт за безплатно използване на Share3D от тази връзка www.share3d.com/accounts/new

За повече информация относно QuadriSpace продукти, за създаване на съдържание, облачни услуги и съвместими приложения, посетете www.quadrispace.com.

ipad drill 580

Quadrispace Pages3D - нива на функционалност

Функционалност

Pages3D

Standard

Pages3D

Pro

Директно импортиране на файлови формати, като Solid Egde, SolidWorks, Inventor, Pro/ ENGINEER*, SketchUp, Rhinoи много други

Да

Улавяне на илюстрации и организиране в библиотека

Създаване на  PDF файлове с  вградено 3D, което може да бъде разгледано с Adobe Reader 9 или по-висока версия.

Създаване на постъпкови процеси, маркирани илюстрации с изнесени обозначения.

Стилове за рендеринг, разгърнати изгледи, дърво на модела

Добавени потребителски стилове за рендване, разширени инструменти за разгънати изгледи, спецификации, генериране на сечения, инструменти за търсене, дърво на модела, четене на метаданни с посочване от мишката

Създаване на интерактивна 3D документация с възможност за избиране на части от спецификацията или постъпкови процедури.

Бързо създаване на документи с професионален дизайн по 50 + шаблона

Създаване на статични документи, които могат да бъдат разпечатани или публикувани в PDF.

Множество страници с вградени 3D изгледи, показване на спецификации, бутони, таблици, текст, изображения и други.

Тази функционалност дава възможност за бързо създаване на постъпкови процеси от разгънат изглед. Това спестява значително време от гледна точка на преглед и избор на детайли, които са настроени автоматично на база разгънатия изглед. Можете също така бързо да създавате поредица от отделни изгледи от спецификацията с детайли.

Не     Да    

Улеснява работата с големи модели. Конфигурацията позволява да определите и да работите с подгрупи от детайли. Можете да сливате модели от различни 3D CAD програми. Потребителите използват тази функционалност, когато основният дизайн е по-добре да бъде обяснен с предмети или инструменти в някой графики. 

С инструментите за обновяване можете да актуализирате цели групи от илюстрации чрез повторно импортиране на 3D модела. Това е особено полезно, тъй като позволява на потребителите да започнат от графиката, преди фазата на проектиране да е завършена и когато е необходимо 3D CAD дизайна да бъде променен ще е необходимо малко време, за да бъдат актуализирани графиките.

Това осигурява поддръжка на текст и таблици, които не могат да бъдат подрани на една страница или в една колона. Предлага се възможност за връзка към текстово поле от таблица или връзка на спецификация от една страница към друга, или от една колона към друга.


Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.