КОНСТРУИРАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ

Solid Edge CFD/FEM/FEA

Solid Edge предлага завършен набор от леки за работа, интуитивни и мощни инструменти за симулация и оптимизация на продукта. Тези функции са групирани като отделни работни потоци в модула за асемблиране (Assembly modeling) и предоставят следните инструменти за симулация, визуализация и оптимизация:

Solid Edge Flow Simulation - вграден интуитивен инструмент за анализ на динамиката на флуидите (CFD); с точна и бърза симулация на флуиден поток и топлопренасяне; напълно интегрирана среда; лесна за използване от дизайнера; достатъчно мощна за специалиста. 

 

 

FEA simulation - симулация на структурните промени в следствие на въздействия.

Структурната симулация и оптимизация на виртуалния асемблиран модел се извършва от вградения в Solid Edge собствен pre post processor Siemens FEMAP с интегриран солвър Siemens Nastran - всеобщо признати като еталони от CAD индустрията. Solid Edge ST предлага най-мащабируемите възможности за крайно елементни анализи в средния клас. Стартирайки с базови анализи на ниво детайл, през симулация на въздействията в асемблиран възел до пълна симулация на ниво модел, потребителят може да избира между три различни опции за анализи, интегрирани в интерфейса на Solid Edge ST:

 

 

Solid Edge Simulation Express в Solid Edge Classic включва анализи на  собствени честоти(резонанс), статични натоварвания, напрежения и деформации, фактор на сигурност и напрежения в средното сечения на листов материал

Solid Edge Simulation разширява анализите чрез прецизно симулиране на вътрешните взаимодействия между компонентите в асемблирания модел с дефиниране на:  

  • Линеен контакт между компонентите с итеративно решение
  • Слепващ контакт, заварка между компоненти
  • Ръчен избор на контактуващи лица
  • Автоматично разпознаване на контактни лица
  • Автоматично наследяване на материали и свойства от CAD модела
  • Симулация на "изкълчване" 
  • Температурни въздействия и топло пренос
  • Взаимно свързани топлинни и структурни взаимодействия   

При нужда от по-сложни анализи, на разположение на потребителите е напълно интегрирания FEMAP, предлагащ най-развитите средства за комплексни анализи с линейни и нелинейни модели на материалите. Заредете от тук Femap за професинална симулация на Solid Edge модели ...

 


Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.