Блог

всички публикации

Защо синхронната технология в Solid Edge прави разликата?

Много доставчици на CAD системи твърдят, че предлагат „гъвкаво“ моделиране - но не всички версии на този подход са еднакво създадени. 

За разлика от другите CAD продукти, продуктите на Siemens - Solid Edge и NX предлагат „синхронен“ подход за моделиране, използвайки силните страни на традиционното и директното моделиране - в една среда. Със сихнронната технология на Siemens, няма нужда от преизчисляване след редакция и скрити фючъри, които да усложняват ненужно модела. Синхронната технология позволява на конструкторите да моделират и редактират както собствени, така и импортирани 3D CAD модели до 100 пъти по-бързо отколкото в CAD системите, в които са първоначално създадени!

lavina.47


Синхронната технология в Solid Edge съчетава най-добрите аспекти на директното и историческото моделиране - едновременно в една проектна среда. Това позволява задвижван от проектните намерения прецизен контрол и способност да уловят намерението и целта на проекта. Синхронната технология в Solid Edge съчетава най-добрите аспекти на директното и историческото моделиране - едновременно в една проектна среда. Това позволява задвижван от проектните намерения прецизен контрол и способност да уловят намерението и целта на проекта. 

mold1


Възможността да се оразмерява и да се разбират съществуващите геометрични взаимоотношения води до бърза и интелигентна промяна за модели, базирани на фючъри, както и такива с импортирана геометрия.
Но всичко това са технически възможности. Синхронната технология в Solid Edge наистина ви позволява да се концентрирате върху проектирането, вместо върху CAD приложението. Това означава, че прекарвате по-голяма част от работното си време в проектиране на продукти.

Не е ли това, което трябва да бъде кариерата ви? И с по-малко дейности без добавена стойност при работа, вие получавате повече от вашето лично време.

Изтеглете цялата статия за сихнронната технология на Siemens в Solid Egde от тази връзка (PDF, 9 Mb) ... 


Solid Edge SHINING 3D Edition

Търсите удобен и мощен инструмент за 3D дизайн, който да ви помогне да постигнете вашите креативни идеи? SHINING 3D партнира със SIEMENS PLM, водещ световен доставчик на индустриални софтуерни решения, за да предложат на потребителите Solid Edge SHINING 3D Edition.

3D скенерите от серията EinScan, интегрирани с Solid Edge SHINING 3D Edition, предоставят на потребителите завършено решение за целия процес „3D дигитализация - Проектиране & Симулация – Адитивно производство

Като ново поколение платформа за цифрови иновации, Solid Edge SHINING 3D Edition включва реверсивен инженеринг, генеративен дизайн и симулация заедно с CAD инструмент в една платформа. 3D скенери от серия 3D EinScan, интегрирани с Solid Edge SHINING 3D Edition, предоставят на потребителите решението, обхващащо „3D Digitize - Design & Simulate - Additive Manufacturing“ за генериране на много по-качествени 3D данни за производство.

Топ 4 причини да изберете Solid Edge SHINING 3D Edition

1.  По-добър подход при преход от 2D към 3D

Преминаването от 2D към 3D е първата стъпка за реализиране на истинския потенциал на компанията. Все още много предприятия използват 2D CAD и са затруднени  от несъвършенствата на тези инструменти. Solid Edge SHINING 3D Edition предоставя рентабилно и ефикасно решение на цялостен процес за пренасяне на дизайнерските намерения от 2D към 3D. Потребителите могат да ползват DWG или DXF чертежи, и да ги използват за дефиниране и управление на оформлението на асемблирания модел, което намалява прекъсването на производството при преработка.

digitize

2. Възможности за моделиране

3D скенерите на SHINING 3D EinScan предоставят на потребителите широк избор 3D настолни и ръчни 3D скенери, интегрирани със Solid Edge SHINING 3D Edition, като ускоряват ефективността при моделиране и отговарят на широк спектър от инженерни приложения, изкуство, персонализиране, образование и други.

Синхронна технология

Поддържайте процеса на 3D моделиране прост, като избягвате дървото на историята, за бързи и гъвкави редакции директно в асемблирания модел:

 • Бързо създавайте нови дизайнерски концепции, лесно отговаряйте на заявките за промяна и извършвайте едновременни актуализации на множество части в рамките на асемблирания модел.
 • Отнасяйте се към мулти-CAD данни точно както към собствените файлове, като поддържате
 • безпроблемно сътрудничеството с доставчици и партньори

Конвергентно моделиране

shining 3dПодобрете драстично ефективността при моделиране с технологията Parasolid на Siemens. Solid Edge SHINING 3D Edition безпроблемно комбинира традиционните „b-rep“ Solid модели с триъгълни мрежови модели без отнемане на време и внасяне към грешки. Решението поддържа традиционните операции с b-rep върху цифрово сканирани 3D данни и модели, създадени чрез генеративен дизайн. Това намалява нуждата от преработки, като същевременно поддържа модерни адитивни производствени процеси за производство на детайли със сложни форми чрез 3D печат в метал.

Реверсивен инженеринг

Бързо сканирайте физически модели, редактирайте и произвеждайте техни копия или подобрени техни версии с нови възможности. Много екипи проектират продукти, използващи компоненти, внесени от други CAD системи. С бързия растеж на 3D скенери с висока разделителна способност, дори наследените детайли, проектирани на чертожна дъска, могат да бъдат цифрово представени и модифицирани, за да отговарят на съвременния дизайн, при това без нужда от пълна реконструкция. Solid Edge SHINING 3D Edition предоставя мощни инструменти, които автоматизират работните процеси при реверсивно проектиране .

Генеративен дизайн

Създавайте продукти с най-доброто съчетание между тегло и здравина, използвайки оптимизация на топологията. Допълването на мощни дизайнерски инструменти с оптимизация на топологията и генеративните скорости на проектиране създават по-леки компоненти, идеално подходящи за незабавно производство чрез днешните адитивни процеси с 3D печат в метал.  Може да използвате Solid Edge SHINING 3D Edition и за допълнително подобряване на детайлите за радиционно производство.

3. От началото до края, симулационни инструменти, за да отговарят на вашите нужди

Чрез стартиране на симулация в началото на дизайна се правят промени, когато те са най-лесни. С това времето за производство се съкращава и разходите за производство могат да бъдат намалени. Прецизната FEM/FEA симулация на цялостни модели намалява броя на физическите прототипи и допълнително намалява времето и разходите за производство.

4.  Директен изход на модели към вашия 3D принтер

Solid Edge SHINING 3D Edition може да изпраща вашите 3D модели директно за производство с помощта на командата 3D Print. Запишете детайлите си във формати .stl или .3MF, или изпратете своите детайли директно в приложението Microsoft 3D Builder. Това ви позволява да съкратите до часове времето от конструиране на модела до неговот производство в метал!


Solid Edge на Realize Live 2020

За първи път събитието Realize LIVE на Siemens Digital Industries ще се проведе онлайн и ще бъде безплатно за участие!

Регистрирайте се сега, за да бъдете част от историята. Realize LIVE представя дигиталното пространство с насочени към човека подходи за дигитална трансформация на бизнеса. В тези два дни можете да станете част от общността на Siemens Digital Industries, за да разгледате съдържанието и да проведете разговори – всичко това онлайн, и абсолютно безплатно! 

Срещнете се с един от най-важните презентиращи #SolidEdge  на #RealizeLive - Dan Staples! С над 25 години в индустрията за механични CAD системи, от които 18 със Solid Edge, Дан е вицепрезидент на Solid Edge R&D и ще бъде водещ на първата сесия - "Задвижване на иновациите чрез дигитална трансформация – стратегията на Solid Edge", по време на която ще бъдат обсъдени основните тенденции в индустрията, както и актуализациите на Solid Edge. Не забравяйте да се настроите за тази сесия в 19:30 Българско време на 23 юни за първите новини за Solid Edge 2021!

Ето всички Solid Edge сесии, Българско време:

Вторник, 23 Юни, 19:30 PM - 20:10 Българско време   (40 Минути),
Задвижване на иновациите чрез дигитална трансформация – стратегията на Solid Edge

Вторник, 23 Юни, 20:50 PM - 21:10 PM Българско време (20 Минути), 
Solid Edge за машинен дизайн – подходи и трикове 

Вторник, 23 Юни, 20:50 PM - 21:10 PM Българско време (20 Минути),
Работа с Model-Based Definition за ефективна бизнес комуникация

Вторник, 23 Юни, 20:50 PM - 21:10 PM Българско време (20 Минути)
Предимствата на Синхронната Технология в Solid Edge 

Сряда, 24 Юни, 19:30 PM - 19:50 PM Българско време  (20 Минути)
Облачно сътрудничество между NX и Solid Edge 

Сряда, 24 Юни, 19:50 PM - 20:10 PM Българско време  (20 Минути)
Ефективно производство със Solid Edge 

Сряда, 24 Юни, 20:50 - 21:10 Българско време  (20 Минути)
Интелигентни схемни диаграми в Solid Edge Electrical 

Сряда, 24 Юни, 21:10 - 21:30 Българско време  (20 Минути) 
Изкуството да създаваш сглобени модели

Изтеглете подробно описание на всички Solid Edge сесии от тук...

Вижте сесиите на NX CAD/CAM тук ...


Siemens Solid Edge CAM pro е тук!

Siemens има удоволствието да обяви Solid Edge CAM Pro! 

Capture

По-рано известeн като CAM Express, Solid Edge CAM Pro е идеалният CAM  спътник на Solid Edge. Solid Edge CAM Pro е изграден върху мощната платформа на NX CAM, така че има над 30 години успешно развитие и използване от клиенти по целия свят. 

Да отговорим на въпроса за Solid Edge CAM Pro: "Защо името се променя?" Повече от 10 години продавахме продукта като CAM Express. Проектиран като CAD-неутрална CAM система, която може да импортира модели и сглобки в почти всеки CAD формат, CAM Express направи страхотна работа за потребителите. Но наскоро започнахме да изграждаме ново, мощно портфолио на Solid Edge, за да задоволим нуждите на нашите клиенти. Поради това фокусиране върху портфолиото, решихме, че е естествено решение да приведем нашия продукт CAM в съответствие с името. "Solid Edge CAM" е естествен избор за името и "Pro" заради изумителните възможности на продукта.

 

Какво може да направи Solid Edge CAM Pro? Има CAM системи, които правят едно нещо изключително добре. Но трябва да направите нещо друго? Много лошо... Solid Edge CAM Pro може да направи почти ВСИЧКО: обработка по 2,5 оси, 3-осева механична обработка, 5-осева механична обработка, обработка по 3 + 2 оси, струговане, струго-фрезови операции, дори Wire EDM. Има и много дуги инструменти в комплекта! 

Искате да направите механична обработка, базирана на фючъри? Да, в момента Solid Edge CAM Pro предлага една от най-модерните FBM системи на пазара. Искате да персонализирате и автоматизирате интерфейса? Да, това е чудесен начин за увеличаване на производителността.

Вижте повече за CAM Pro на страниците на SIEMENS NX CAM тук ...

Информация за производство на продукта в 3D модела (PMI)
PMI е набор информация за размерите, отклоненията и друга производствена информация, която се прилага към геометричния модел. Традиционният метод за това е те да се поставят върху чертежа за производство. Като инженер в производството имам два проблема с този подход:

 • Трябва даползвам външен документ, за да получа основна информация (забавя ме)
 • Мога да допусна грешки при получаването на тази информация, прехвърлена от чертежа към моите производствени процеси (намалена точност).

Solid Edge прехвърля PMI данните до CAM чрез JT файлов формат, сега същите възможности са налични и чрез PLMXML трансфер.

Mеханична обработка на фичъри (Feature Based Machining/FBM)

 

SYEsBdF

 

FBM е чудесно средство в инструментариума CAM Pro на Solid Edge. Ако създавате NC програми за призматична геометрия, можете да се възползвате от скоростта, с която FBM може да създаде инструменталните пътища. Ново в тази версия е възможността да използвате повторно съществуваща операция, зададена като ваш шаблон. Ето как работи - създадохте набор от операции за някои призматични геометрии (разпробиване на отвори или фрезоване на прави странични джобове, например). Сега можете да изберете този набор от операции като ваш шаблон. Изберете новата геометрия и FBM ще създаде нови операции за новата геометрия въз основа на вашия доказан набор от операции. Няма нужда да редактирате познавателния механизъм на FBM.

Непрекъснато завъртане по оста B

Тъй като Solid Edge CAM Pro всъщност е продукт на ниво Pro, имаме клиенти, които го използват, за да създават NC програми за своите комплексни машинни центри с B-Axis. Тази нова функция позволява на тези хора да обработват по контури 2D профил с режещ инструмент (подобно на това, което конурното профилиране по 5-оси може да направи при фрезоване).

Други нови функции

 • Диалогови прозорци в стил Explorer,
 • Многофункционални възможности за стругове,
 • Параметрични държачи на инструмента за завъртане,
 • Добавена цветна поддръжка при симулация на машинни обработки
 • Подобрения в времето за обработка при изчисляване на сложни операции по обработка.

"Каква е лекотата на използване?" Предишният параграф относно възможностите може да ви накара да мислите, че Solid Edge CAM Pro е труден за използване. Не, това не е вярно. Всъщност след последните 2-3 версии лекотата на използване се е увеличила значително. Как? Ето няколко примера:

 • 15 вградени урока за бързо навлизане на нови потребители "на скорост"
 • Диалозите имат изскачащи графики, които ви помагат да разберете коя опция да изберете
 • Визуализиране на зоната на рязане е достъпна за повечето типове операци
 • Command finder ви позволява да въведете команда и след това Solid Edge CAM Pro ви води директно към нея

 Как се конфигурира?

Продуктът може да бъде закупен като самостоятелно приложение или в комбинация с Solid Edge (най-добрият CAD-и-CAM пакет на пазара днес, IMO). Отделно, тези пакети не само пестят пари, но и дават две места на производителност - конструкторският инженер може да използва CAD, докато CAM инженерът използва CAM - ние не ви обвързваме както някои други доставчици на софтуер!

Вижте повече за CAM Pro на страниците на SIEMENS NX CAM тук ...


Страница 1 от 3

Заредете безплатно

Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.