МОДЕЛИРАНЕ И ДИЗАЙН

Моделиране с фючъри

Бързо, гъвкаво моделиране на компоненти

Solid Edge е изграден върху основата на превъзходно ядро за моделиране и процесно ориентирани работни потоци, които помагат на инженерите да проектират детайли по-бързо и по-ефективно, отколкото с други CAD системи. Solid Edge използва мощта на Parasolid® - моделното ядро, разработвано от Siemens PLM Software, което с повече от един милион лицензии е "де-факто" стандарт за 3D CAD в машиностроенето. Високо иновативното параметрично моделиране позволява на конструкторите бързо да създават базови детайли и общо машиностроителни обекти като отвори, закръгления и фаски, наред с комплексна геометрия, като скосяване на лица, изтегляния по водеща крива и конични детайли. А за дизайнерите на по-стилни форми, такива като тези в потребителските стоки и опаковки, Rapid Blue® революционната технология в Solid Edge предоставя инструменти за моделиране на повърхнини, предлагащи невероятна мощ и гъвкавост, наред с простота за внедряване и използване.

 

 

Solid Edge повишава производителността при проектиране на детайли със сложни повърхнини, чрез изключителната технология в Rapid Blue®. С Rapid Blue®, Вие получавате формата, която желаете, а не тази, която CAD системата иска да Ви даде! Кривите за контрол на формата запазват оригиналните форми дори при сложно редактиране на модела. Редактирането с контролни точки за съответствие (Blue Dot) въвежда за пръв път в индустрията независимо от реда на създаване и дава значително повече свобода и контрол за оценка на повърхнините в реално време. Допълвана от новите процесно ориентирани инструменти за динамично редактиране на формата с влачене в реално време, Rapid Blue разчупва бариерите на традиционното проектиране на повърхнини, базирано на историята на създаване. Със значително по-малко стъпки при създаване на комплексни форми с гладки повърхнини, Вие можете да оцените повече алтернативи в реално време и да получите по-бързо формата, от която имате нужда!

Процесно ориентирани фючъри

Solid Edge повишава производителността при проектиране на комплексна геометрия с предварително настроени команди и структурирани работни потоци, които помагат на потребителя да проектира своя продукт много по-бързо, отколкото с моделните функции на 3D CAD продукти с общо предназначение. Процесно ориентираните фючъри са детайли на модела, които представляват форми и функции, типични за специфични индустриални приложения - например мрежи за охлаждащи отвори тип "паяжина" в пластмаси и метални листове. Процесно ориентираните фючъри са фино настроени, така че да изпълняват функциите за които са предназначени с минимална намеса на конструктора. "Супер фючърите" в Solid Edge издигат тази концепция на едно ново ниво. Детайли като охлаждащи вентилационни отвори типично изискват създаването на множество профили и прорези и са традиционно много трудни или направо невъзможни за моделиране. В Solid Edge, те се създават с една единствена команда!


Вземете под наем

spacecad_logo_2017.png
© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.