Пластмасови детайли

 

Solid Edge е най-ефективният CAD продукт днес на пазара, автоматизиращ труда на производителите на платмасови детайли. Осигурявайки гъвкавост и специфични за пластмасата познания, Solid Edge предлага предимства, отсъстващи в конкурентните продукти. Чрез комбиниране на Rapid Blue технологията за моделиране на тела с ултра гладки повърхнини, и чрез специфични за пластмасови изделия работни потоци, дизайнери и конструктори могат бързо да променят външната форма, едновременно с това актуализирайки и запазвайки вътрешните инженерни фючъри за корекно изпълнение на проектните технически функции.

Процесно ориентираните работни потоци за пластмасови детайли автоматизират моделирането на специфични пластмасови детайли:

 • Моделиране с отворени профили
 • Леярски наклони и скосявания тип „корона” 
 • Дефиниране на "изтънени" области
 • Моделиране на винтови основи
 • Бързо конструиране на вентилационни отвори и решетки
 • Разделяне на отделни детайла на части за шприцване
 • Жлебове и фиксиращи монтажни канали 


Moldex3D eDesign for Solid Edge - CAE за симулация на процеси за запълване на шприц форми

В допълнение, като опция по желание, специализираният продукт Moldex3D eDesign for Solid Edge осигурява бързи и надеждни средства за симулация и анализ на пълненето и изстиването на матриците. eDesign for Solid Edge помага за ранно идентифициране на потенциални проблеми преди въвеждане в редовно производство. eDesign for Solid Edge е лесен за употреба, бърз и изцяло интегриран в Solid Еdge софтуерен пакет за симулация на процесите на производство на пластмасови изделия. Предназначен е за дизайнери, конструктори и производители на инструментална екипировка, както и за производители на пластмасови изделия.


eDesign for Solid Edge предлага богата библиотека с материали от типично използвани пластмаси, метали за описание на инструмента и машини, използвани в индустрията; модул за автоматично създаване на повърхнинна или обемна мрежа по метода на крайните елементи, или комбинация от двете. Основните етапи на процеса на производство на пластмасови изделия са:

 • фаза на запълване на формата Fill Analysis
 • фаза на уплътняване на изделието Pack Analysis
 • фаза на охлаждане на въздух и породените деформации Warp Analysis
 • отчитане на влиянието на проектираната охлаждаща система Cool Analysis

eDesign for Solid Edge генерира отчети на резултатите от анализите на различните етапи в html, doc или ppt файл, вкл. етап и време на запълване на формата, температура и свиване на изделието в края на етапа, зони на всмукване в изделието, визуализация на линиите на съединяване на различните потоци (заваръчни линии ) и на точките на затваряне на въздух, напрежения в изделието в края на етапа, приноса на всяка точка на подаване на материала за запълване на формата, етап на уплътняване на изделието , налягане, напрежения и температура в изделието в края на етапа, етап на охлаждане на въздух и породените деформации.


© 2022 Solid Edge - Bulgaria. All Rights Reserved. Съдържанието на този сайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на SpaceCAD, освен ако изрично не е посочено друго. Публикуване на съдържание от този сайт е допустимо единствено и само след писмено съгласие от SpaceCAD, посочване на източника и добавяне на линк към www.spacecad.bg Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.